sommerhus i Trend

Første uge i september tog vi i en uge på ferie.

Vi vil gerne afsted udenfor skolernes sommerhus, så er der mest ro.

Vejret havde været lidt op og ned sidst i august - faktisk havde det regnet i hele ugen op til ferien. Og lørdag, da vi kom frem, regnede det da også i stride strømme. Vi startede med at kikke på stranden, som ligger 300 m fra sommerhuset, men det var en våd fornøjelse - så skete miraklet ! 
Da vi stillede bilen udenfor sommerhuset stoppede regnen og på nær lidt byger om søndagen havde vi det skønneste solskin hele uge.

Jeg prøver noget nyt denne gang. I plejer kun at få billeder af hundene fra vores ferier og det gør måske nok albummet lidt bart, så denne gang får i også lidt af naturen rundt omkring, hvor vi tog på tur


 

Imens vi kommer tæpper på sofaerne, får hundene guffer i haven. Det var et stort arbejde at finde dem alle i sådan en ny have.

I Rønbjerg var der en dejlig strand - der var også fiskehandel, hvor vi købte røgede fisk til vores frokost.
Vi var der egentlig for at studere sejlplanen til Livø - men så stod der sørme at hunde ikke må medtages derovre, så den tur fik vi ikke. 

 

mums det var lækkert fisk. 
Og skønt at kunne sidde i den lyse udestue.

Hundene spiste deres mad i det fri

 

Løgstør besøgte vi flere gange. Det er sådan nogle smukke både, der ligger i kanalen og så stod den på fisk igen. 
Det var et helt utroligt overflødighedshorn af alt fra havet vi fik, da vi bestilte et stjerneskud på Kanalfogdens køkken.
Vejret var så godt, at vi kunne sidde udenfor og der blev serveret frisk vand til hundene.

 

Vi var også på besøg i fortiden. Lige fra stenalderen via Broncealderen til Vikingetide med gåture ved ErtebølleMyrhøj og Aggersborg

En dag vi bare ledte efter en bænk at sidde på, imens vi spiste vores medbragte mad, var vi så heldige at finde en ren perle af en udsigt. 
På en lille rasteplads var der udsigt over en lille sø, hvor der fløj en hejre og 2 rovfugle, jeg tror, det var musvåger. Men mit kamera samarbejdede ikke med at tage billeder op i luften, sådan kan det godt have det en gang imellem.
Der fløj også guldsmede - en af dem landede endda på vores bord.
Da vi kom, gik der også får på skrænten ned til søen, men de fortrak da de hørte hvor meget larm Bianca og Fanny lavede, da de blev lukket ud af bilen.

 

Hjemmefra havde jeg hørt at Vitskøl kloster havde spændende krydderurter til salg og da den lå lige i nærheden var det et oplagt besøg værd. 
Vi kom dog kun til butikken, ærlig talt var jeg lidt skuffet over udvalget af krydderurter, så det indbød ikke lige til en indgangsbillet til selve klosteret

 

Strandture var der mange af, selvom vejret var så godt at vi som regel måtte beholde snoren på, fordi vi ikke havde stranden for os selv ☺
Her er vi dog kommet afsted på et tidspunkt hvor hundene kunne få lov at løbe i eget tempo, som denne gang ikke var særlig hurtigt......de havde så travlt med at æde krabber og tang, de himmerlandske må smage bedre end de østjyske.

Jeg tog ikke så mange strandbilleder af hundene, det kan jeg jo gøre derhjemme og Laila sagde, jeg skulle spare på billederne.

 

Vi kørte som regel fra sommerhuset midt på formiddagen og var væk i en 3-4 timer og så en lille eftermiddagsgåtur også, så når vi landede i sommerhuset igen, så skulle der soves. 
Godnat ZZzzzzZZ

 

Og så var der alt den natur, der bare blev fotograferet, fordi det var smukt